Audi Q4 ili Q3 Sportback, pitanje je sad? FOTO

Novi Audijev SUV proizvodiće se u Mađarskoj, ali naziv ovog modela još nije zvanično obelodanjen.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

12:05

Audi Q4 ili Q3 Sportback, pitanje je sad? FOTO
Foto: Motor1/CarPix/Automedia

Novi krosover-kupe, koji su paparaci nedavno fotografisali tokom testova vožnje u zimskim uslovima, zasnovan je na Audiju Q3, a u medijima se najčešće spominje kao Audi Q4.

Osim ovog imena, u opticaju je i oznaka Q3 Sportback, pa u javnosti još postoji dilema kako će se vozilo na kraju zvati.

Veruje se da će naziv ipak biti Q4, s obzirom da se ta oznaka navodi u jednom izveštaju kompanije Audi Mađarska iz aprila 2017. kada je najavljen novi SUV model koji će se proizvoditi u fabrici u Đeru.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia
Sudeći po "špijunskim" fotografijama, automobil će prednjim delom zaista podsećati na Q3, pa ne bi bilo pogrešno ni nazvati ga Q3 Sportback. Uprkos "kamuflaži", jasno se uočava silueta karakteristična za krosover-kupe tip vozila.

Pogonska gama biće preuzeta od Audija Q3, a kada se pojavi u prodaji, novi Audijev SUV biće konkurent modelima kao što su BMW X2 ili Range Rover Evoque.

U vrhu ponude očekuje se sportska RS verzija sa petocilindarskim motorom sa oko 400 konjskih snaga.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: