Da li je ovo novi VW Golf 8 FOTO

Iako se u poslednje vreme pojavilo nekoliko snimaka kamufliranog Volkswagen Golfa 8, prvi put su procurele fotografije koje ukazuju na potpuno razotkrivenu "osmicu".

Podeli

Kao i prethodne dve generacije i osma liči na prethodne i jasno pokazuje da je u pitanju Golf, ali je opet dovoljno drugačije da se na prvi pogled zaključi da je u pitanju poslednja verzija.

Volkswagen kao i uvek nije mnogo eksperimentisao sa dizajnom kako ne bi uništio dobitnu formulu, a opet ne deli panele sa Mk7.

VW Golf je bez konkurencije najpopularniji automobil u Evropi već nekoliko decenija, model koji je prvi put lansiran 1974. stalno postavlja standarde, uvek je bio hečbek koji se mora imati, a čak i kada nije bio najbolji u klasi u tom trenutku (Mk3), opet je bio model koji su rivali želeli da nadmaše.

Novi Golf je baziran na unapređenoj verziji platforme na kojoj je napravljen Mk7, a koja je nazvana MQB Evo.

Osim što će biti lakši do 45 kilograma, imaće i malo duže međuosovinsko rastojanje od aktuelne verzije, što donosi veći prostor u putničkom prostori i verovatno u prtljažnom.

Naravno, očekuje se novi enterijer, mnoštvo bezbednosnih i tehnoloških sistema i vrlo moguće sistem polu-autonomne vožnje.

VW je u januaru prošle godine najavio da će proizvodnja Golfa 8 početi u junu 2019, a u ponudi se očekuju brojni trocilindarski i četvorocilindarski turbo-benzinci i turbo-dizeli, a u jednom trenutku i hibridna varijanta.

Vremenom se očekuje i GTI varijanta, još jedan vladar u svojoj klasi, koja će verovatno imati za pogon 2,0-litarski četvorocilindarski turbo-benzinac sa oko 300 KS, a to dalje vodi do još moćnijeg Golfa R u aktuelne verzije.

Vesti

I posle dizelgejta – dizel

Uprkos dizel aferi i hajki na dizelaše koja se zahuktala 2018, Volkswagen je u Nemačkoj prošle godine gotovo udvostručio prodaju automobila sa ovom vrstom motora, kada su u pitanju privatni kupci.

Vesti četvrtak 31.01. 10:21 Komentara: 46
strana 1 od 82 idi na stranu