Rolls-Royce strepi od "Bregzita": Osakatiće nas

Izvršni direktor Rolls-Roycea Tosten Miler-Etvets kaže da će proizvodni pogon britanske kompanije u Gudvudu biti osakaćen usled potencijalnih komplikacija zbog "Bregzita".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

13:00

Rolls-Royce strepi od

U Britaniji vlada velika politička kriza zbog namere Ujedinjenog Kraljevstva da 29. marta zvanično istupi iz Evropske unije po volji građana koji su to iskazali na referendumu.

Kriza je dodatno pojačana nakon što je Parlament ogromnom većinom glasova odbio predlog koji je premijerka Tereza Mej sklopila sa EU.

Rolls-Royceov sistem proizvodnje ne zadržava delove više od 24 sata, a taj princip bi mogao da ugrozi "Bregzit".

Pripremajući se za izlazak Britanije iz EU krajem marta, RR je počeo da uvežbava svoje dobavljače za nove procedure uvoza, investirajući u nove IT sisteme, te spremajući dotak određenih delova van Britanije ukoliko se dostava oduži zbog problema na carini u lukama.

Samo osam odsto delova za RR vozila se proizvodi u VB, što znači da kompanija uvozi oko 32.00 delova od više od 600 dobavljača iz celog sveta.

RR vrši dnevno 35 putovanja kamionima preko La Manša kako bi osigurala stalan dotok delova.

Iako bi prozivodnja RR mogla biti ugrožena zbog Bregzita, iz kompanije ističu da ne razmatraju premeštanje proizvodnje van Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: