Debitovao BMW Serije 7 sa novim V8 FOTO/VIDEO

Posle brojnih "tizera", paparaco slika i "curenja", BMW je konačno predstavio redizajniranu Seriju 7.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

11:40

Debitovao BMW Serije 7 sa novim V8 FOTO/VIDEO
Foto: BMW

"Sedmica" je dobila veće stilske promene i nekoliko važnih tehnoloških unapređenja, a BMW ju je predstavio kroz model M760Li xDriver koji će biti na vrhu ponude.

Pre svega dominira masivna prednja maska sa 40% većim "bubregom" koji ostavlja snažniji vizuelni utisak.
Iznad maske blagu promenu u dizajnu je doživela i hauba, dok su krila postala "mišićavija".

Što se tiče svetlosnih grupa, promene u dizaju su napravljene na zadnjem delu vozila, pa se tanka linija proteže preko celog zadnjeg krila i spaja svetla, koja su tri centimetra uža od odlazaćeg modela.
Foto: BMW
U unutrašnjosti je "sedmica" dobila poslednju generaciju digitalne instrument table koja se nalazi u modelima X5 i Serije 8, a Bavarci obećavaju nove kožne presvlake uz poboljšanu zvučnu izolaciju.

Što se tiče pogona, V12 sa 600 KS i 850 Nm je i dalje glavna "zverka" u M760 modelu.
Foto: BMW
Međutim, BMW je predstavio i prerađenu verziju 4,4-litarskog V8 sa 530 KS i 750 Nm, što je 80 KS i 100 Nm više nego do sad.

U novom 750i xDrive, novi V8 omogućava ubrzanje iz mesta do 100 km/h za samo 3,9 sekundi.
Foto: BMW
Nova Serija 7 će biti ponuđena i sa hibridnom tehnologijom koja kombinuje šestocilindarski agregat od 280 KS sa elektromotorom od 115 KS.

Kombinovano razvijaju 395 KS što omogućava ubrzanje za 4,9 sekundi, dok BMW još nije saopštio koliku će imati autonomiju na samo električni pogon iz litijum-jonskih baterija.
Foto: BMW
BMW je takođe preradio i osmostepeni automatski menjač za sve modele za 2020. godinu, koji bi trebalo sada da omogući brže i uglađenije menjanje brzina, a dolazi sa "Launch Control" funkcijom u standardnoj opremi.

Nova Serija 7 će se naći u prodajnim salonima u aprilu, a biće dostupna u pet različitih specifikacija, od kojih su četiri sa pogonom na sva četiri točka, a jedna sa zadnjim.
Foto: BMW
Početna cena će biti saopštena kada počne prodaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: