Uprkos najezdi krosovera, i dalje ima mesta za Passat

Iako trend krosovera i SUV automobila "ubija" prodaju sedana, i dalje postoji mnogo ljudi koji će radije da kupe takvu vrstu automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

16:15

Uprkos najezdi krosovera, i dalje ima mesta za Passat

Toga su svesni u Volkswagenu pa su osvežili svog glavnog aduta na tom polju u SAD Passat.

Iako nije u pitanju nova generacija ovog modela, Passat je doživeo brojne promene kako bi privukao kupce kojih je 2018. bilo 32% manje nego godinu dana ranije.

Drugačiji u odnosu na evropski Passat baziran na MQB platformi, čiji se redizajn takođe uskoro očekuje, američka varijanta ima znatno naglašeniju prednju masku, blago zakošenu liniju krova, ali u tipičnom VW stilu čime ne odudara preterano od prethodnika.
VW je stvari začinio LED farovima i zadnjom svetslosnom grupom kao deo standardnog paketa opreme, 17-inčnim alu felnama, dok kupci mogu da doplate za 18 i 19 inča.

Nemački gigant garantuje i kvalitetniju unutrašnjost sa novim staklom prekrivenim multimedijalnim displejom osetljivim na dodir uz podršku Android Auto, Apple CarPlay i MirrorLink.

Na meniju su i "premijum materijali" uz sveže boje i izbor između tri teme na osnovu paketa opreme, a uz doplatu stižu kožne presvlake.

Za pogon VW Passata 2020. zadužen je ekskluzivni 2,0-litarski TSI četvorocilindarski agregat sa 174 KS i 280 Nm obrtnog momenta povezanog sa prednjom osovinom preko šestobrzinskog automatika.
Lista dodatne opreme je obimna i uključuje sve od grejača prednjih sedišta i zadnje klupe, preko dvozonske klime i grejača retrovizora koji se elektronski sklapaju, do automatskih brisača i adaptivnog tempomata.

Za bezbednost su zaduženi sistemi poput onog sa upozorenje na čeoni sudar, automatskog kočenja u hitnom slučaju i praćenja kretanja pešaka, tu je i senzor mrtvog ugla, upozorenje kretanja iza automobila, napuštanja trake, parking asistencije...

Nakon debija na Sajmu automobila u Detroitu, VW Passat za 2020. za tržište Severne Amerike će ući u proizvodnju u pogonu Čatanuga u Tenesiju, a na tržištu će se naći na leto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: