Nova Supra stiže u Evropu na leto, u prvoj godini samo 900 vozila FOTO

Verzija za evropsko tržište vizuelno će se neznatno razlikovati od američke varijante predstavljene u Detroitu i biće znatno skuplja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

12:00

Nova Supra stiže u Evropu na leto, u prvoj godini samo 900 vozila FOTO
Evropska Toyota Supra za 2019.

Toyota je na detroitskom auto-salonu održala svetsku premijeru nove generacije svog legendarnog sportskog automobila, a publika je imala je priliku da se upozna sa verzijom za američko tržište.

U međuvremenu, japanski proizvođač otkrio je neke detalje u vezi sa prodajom nove Supre u Evropi.
Za kupce na Starom kontinentu u prvoj godini proizvodnje rezervisano je svega 900 vozila, a prve isporuke planirane su za leto 2019.

U ponudi će biti dva paketa opreme - bazični Active i luksuzni Premium. Verzija Premium, između ostalog, imaće crna kožna sedišta i specijalni audio sistem marke JBL koji se sastoji od 12 zvučnika.
Cena će varirati od zemlje do zemlje, a osnovni model u Velikoj Britaniji koštaće 52.695 funti (oko 67.740 dolara), što znači da će biti znatno skuplji od bazične Supre za američko tržište koja košta 49.990 dolara.
Ogranièena serija: Supra A90 Edition
U Evropi će se prodavati i ograničena serija Supra A90 Edition, koja stiže u specijalnoj Storm Grey mat sivoj nijansi spoljašnjosti, sa mat crnim alu felnama.

Unutrašnjost ovog automobila biće presvučena crvenom kožom, a kupcima će biti ponuđeno samo 90 vozila iz ove limitirane serije.
Što se tiče pogonskog sistema, motor za evropsku varijantu isti je kao u američkom modelu.

U pitanju je 6-cilindarski 3.0 turbo benzinac sa 340 ks i 495 Nm, a snaga se na zadnje točkove prenosi pomoću 8-brzinskog automatika sa manuelnim komandama za promenu brzine na volanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: