Najveća Kia ikad napravljena FOTO

Južnokorejski proizvođač Kia iznenadila je u septembru najavom nove SUV perjanice Telluride, novo pojavljivanje je imala na SEMA sajmu u Las Vegasu, da bi u Detroitu konačno stigla produkcijska verzija ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

20:05

Najveća Kia ikad napravljena FOTO
Foto: Kia

Kia Telluride 2020. je najveći automobil koji je ova kompanija napravila ima osam sedišta i V6 pogonom.

U pitanju je 3,8-litarski motor koji razvija 291 KS pri 6.000 obrtaja i 355 Nm obrtnog momenta pri 5.200 obrtaja.
Foto: Kia
Šestocilindarski agregat je povezan sa prednjom osovinom uz naravno opcioni sistem pogona na sva četiri točka preko osmostepenog automatika.

Vozač može da bira između četiri standardna oblika vožnje – Smart, Eco, Sport i Comfort, uz Snow i AWD Lock.
Foto: Kia
Sa aktiviranim opcijama Eco ili Smart, Kia svu pogonsku snagu prebacuje na prednju osovinu, dok u Comfort ili Snow raspodela je 80-20 između prednjeg i zadnjeg pogona.

U Sport modu odnos je 65-35, a u Lock je izjednačena raspodela snage na obe osovine.
Foto: Kia
Što se tiče bezbednosti i pomoći u vožnji, tu su sistemi mrtvog ugla, napuštanja trake, adaptivni tempomat, upozorenje za prednji sudar, senzor kretanja dece ili kućnih ljubimaca u drugom i trećem redu sedišta, hed-ap displej...

U unutrašnjosti rođak takođe relativno skoro predstavljenog Hyundai Palisadea ima 10,25-inčni multimedijalni displej osetljiv na dodir sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom i 630-vatni Harman Kardon audio sistem sa 10 zvučnika.
Foto: Kia
Ukoliko želite da dopunite svoj "smartfon", na raspolaganju vam je šest USB priključaka i "wireless" punjač.

Kia će Telluride praviti u istom pogonu u Džordžiji u SAD gde proizvodi Sorento i Optimu, prodaja kreće od sledeće godine, a cenovnik će biti naknadno saopšten.
Foto: Kia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: