Stiže li novi Ford Explorer i u Evropu?

Ford je u Americi predstavio novu generaciju popularnog SUV modela Explorer, a spekuliše se da bi taj automobil uskoro mogao da stigne i do evropskih kupaca.

Podeli
Novi Ford Explorer
Novi Ford Explorer

Američki proizvođač najavio je restrukturiranje svojih poslovnih operacija u Evropi, a očekuje se i ukidanje pojedinih Fordovih modela na ovom tržištu.

Prvi na udaru mogli bi biti kompaktni MPV modeli C-Max i Grand C-Max, dok su Mondeo i S-Max takođe među vozilima čija je budućnost u Evropi neizvesna.

Sa druge strane, Ford je najavio da će u Evropu iz SAD stići još jedan SUV model, pored postojećeg SUV-a Edge.

Ime tog model biće obelodanjeno u aprilu, a pretpostavlja se da bi to mogao biti upravo novi Explorer. Inače, Ford Explorer je ranije bio dostupan kupcima u Rusiji, ali ne i u drugim evropskim zemljama.

Evropljanima će biti ponuđen još jedan Fordov model čija se premijera tek očekuje. Reč je o električnom automobilu koji je inspirisan Mustangom, a ovo vozilo će stići u prodajne salone 2020. godine.

Elektrifikacija je inače u fokusu američke kompanije, pa će svaki sledeći novi Fordov model koji će se prodavati na Starom kontinentu imati neku od elektrifikovanih varijanti, bilo da je reč o takozvanom “blagom” hibridu, klasičnoj hibridnoj verziji, plug-in hibridnom modelu ili potpuno električnom vozilu.

Novi Ford Explorer
Novi Ford Explorer

strana 1 od 82 idi na stranu