Naslednik Agere RS stiže u martu, u planu proizvodnja 125 primeraka

Novi hipersportski automobil švedskog proizvođača debitovaće na sajmu u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 05.01.2019.

17:30

Naslednik Agere RS stiže u martu, u planu proizvodnja 125 primeraka
Agera RS

Koenigsegg je prošlog leta u Melburnu najavio naslednika modela Agera RS. Tom prilikom, novinarima i gostima je prikazana skica zadnjeg dela novog automobila čija premijera će se održati u martu na ženevskom auto-salonu.

Kako piše švedski Dagens Industri, predviđena je ograničena serija od 125 automobila, što je opet znatno veći broj vozila u odnosu na modela Agera RS koji je planiran u samo 25 primeraka (naknadno proizveden i 26-ti, pošto je jedan primerak slupao fabrički test vozač).

Novi model, za koji se trenutno koristi interno ime Ragnarok, biće lakši, snažniji i brži od svog prethodnika, a samim tim i skuplji.

Inače, pomenuti Agera RS zvanično je najbrži produkcijski automobil na svetu koji može legalno da se vozi po javnim saobraćajnicama. To je postao krajem 2017. nakon što je u Nevadi tokom dva pokušaja izmerena prosečna brzina od 277,9 milja na sat (447,2 km/h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: