Nedeljna galerija: Mazda3 za 2019.

Kada je reč o Mazdi, 2018. godinu ćemo najviše pamtiti po svetskoj premijeri nove "trojke".

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2018.

13:00

Nedeljna galerija: Mazda3 za 2019.

Nova Mazda3 predstavljena je krajem novembra u hečbek i u limuzinskoj verziji kao prvi model ovog japanskog proizvođača koji koristi novu SVA (Skyactiv-Vehicle Architecture) mehaničku platformu, ali i novi Skyactiv-X benzinac.

Reč je o prvom komercijalnom benzinskom motoru na svetu sa kompresionim paljenjem, koji je početkom 2018. dobio dve nagrade za tehničku inovaciju.
I hečbek i sedan sada izgledaju modernije i sportskije, sa novim, tanjim farovima i naglašenije izvajanom haubom, dok zadnji deo verzije sa 5 vrata više nalikuje na kupe u poređenju sa aktuelnim modelom.

Hečbek se od prethodnika razlikuje i po znatno širem "C" stubu, koji je praktično prekopiran sa pomenutog Kai koncepta.
I dok je spoljašnjosti stilski "evoluirala" iz prethodne generacije, može se reći da je enterijer značajno promenjen u odnosu na aktuelnu "trojku".

Unutrašnjost nove Mazde3 dizajnirana je u minimalističkom stilu, sa očiglednom namerom da automobil dobije primese premijum modela.
Motorizacija će se razlikovati u zavisnosti od tržišta, a ponuda će obuhvatiti 1.5, 2.0 i 2.5 litarske benzince kao i 1.8 litarski dizel motor.

Na raspolaganju će biti šestobrzinski manuelni i automatski menjač.
Evropska premijera nove Mazde3 modela očekuje se u martu, na sajmu automobila u Ženevi, nakon čega bi ovaj model trebalo da stigne u prodajne salone na Starom kontinentu, pa i u Srbiju.

Pogledajte galeriju fotografija Mazde3 za 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: