Nedeljna galerija: Mazda3 za 2019.

Kada je reč o Mazdi, 2018. godinu ćemo najviše pamtiti po svetskoj premijeri nove "trojke".

Podeli

Nova Mazda3 predstavljena je krajem novembra u hečbek i u limuzinskoj verziji kao prvi model ovog japanskog proizvođača koji koristi novu SVA (Skyactiv-Vehicle Architecture) mehaničku platformu, ali i novi Skyactiv-X benzinac.

Reč je o prvom komercijalnom benzinskom motoru na svetu sa kompresionim paljenjem, koji je početkom 2018. dobio dve nagrade za tehničku inovaciju.

I hečbek i sedan sada izgledaju modernije i sportskije, sa novim, tanjim farovima i naglašenije izvajanom haubom, dok zadnji deo verzije sa 5 vrata više nalikuje na kupe u poređenju sa aktuelnim modelom.

Hečbek se od prethodnika razlikuje i po znatno širem "C" stubu, koji je praktično prekopiran sa pomenutog Kai koncepta.

I dok je spoljašnjosti stilski "evoluirala" iz prethodne generacije, može se reći da je enterijer značajno promenjen u odnosu na aktuelnu "trojku".

Unutrašnjost nove Mazde3 dizajnirana je u minimalističkom stilu, sa očiglednom namerom da automobil dobije primese premijum modela.

Motorizacija će se razlikovati u zavisnosti od tržišta, a ponuda će obuhvatiti 1.5, 2.0 i 2.5 litarske benzince kao i 1.8 litarski dizel motor.

Na raspolaganju će biti šestobrzinski manuelni i automatski menjač.

Evropska premijera nove Mazde3 modela očekuje se u martu, na sajmu automobila u Ženevi, nakon čega bi ovaj model trebalo da stigne u prodajne salone na Starom kontinentu, pa i u Srbiju.

Pogledajte galeriju fotografija Mazde3 za 2019.

Vesti

strana 1 od 82 idi na stranu