Prve fotografije nove Toyote Supre

Na Internet su "procurile" fotografije dugo očekivane sportske Toyote koja će svetsku premijeru imati polovinom januara 2019.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 29.12.2018.

09:00

Prve fotografije nove Toyote Supre

Japanski proizvođač zvanično će predstaviti novu Supru na predstojećem salonu automobila u Detroitu, ali fanovi ovog modela već mogu da uživaju u njegovim prvim fotografijama.

Iako u niskoj rezoluciji, fotografije pružaju uvid u dizajn spoljašnjosti automobila koji označava povratak Toyote sportskim modelima iz svoje prošlosti.

Fotografije je objavio član SupraMKV foruma, a navodno ih je greškom dobio na mejl od nemačkog ogranka Toyote kada se prijavio na listu čekanja za novu Supru.

Inače, japanski proizvođač je ranije ove godine, tokom leta, prikazao Supru na festivalu Gudvud u Engleskoj, ali je automobil tada bio u potpunosti prekriven šarenom maskirnom folijom.
Toyota za sada nije otkrila tehničke detalje nove Supre, ali je glavni inženjer zadužen za razvoj ovog modela potvrdio da se ispod haube nalazi BMW-ov benzinac sa 6 cilindara.

U novom BMW-u Z4 M40i ovaj agregat proizvodi 387 ks (284 kW) i razvija 500 Nm, pa se slične specifikacije mogu očekivati i u novoj Supri.

Više informacija o novoj Toyoti Supri očekuje se u narednim sedmicama, uoči zvanične svetske premijere ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: