Prvi serijski Byton stiže u januaru sa ekranom od 49 inča

Kineski odgovor na Teslu, start-ap Byton je predstavio svoju tehnologiju prošle zime na CES sajmu u Las Vegasu, a na narednom u januaru će nastupiti sa serijskom verzijom svog prvog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

18:50

Prvi serijski Byton stiže u januaru sa ekranom od 49 inča
Foto: Byton

Byton M-Byte će pažnju privući pre svega spektakularnim enterijerom, odnosno najvećim centralnim displejem veličine čak 49 inča u 4K rezuluciji uz koji stiže i devetoinčni Tablet Driver na volanu.

3D navigacija, povezivanje pametnim satom, video pozivi, upravljanje glasom preko Amazon Alexa virtuelnog asistenta, prepoznavanje vozača i drugih putnika, ukratko sve što savremena tehnologija nudi ubačeno je u ovaj automobil.
Foto: Byton
Što se tiče performansi, Byton će imati dve varijante – sa jednim elektromotorom 272 KS i 400 Nm ili sa dva snage 476 KS i 710 Nm. Iz mesta do 100 km/h će ubrzavati između pet i šest sekundi, a autonomija između dva punjenja će biti 400 i 520 kilometara.

Najavljena početna cena biće samo 36.000 evra, što je upola manje od glavnog konkurenta Tesle Modela X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: