Benzin ili struja – najjači Stinger vs Tesla Model S VIDEO

Otkako su elwktrični automobili zauzeli bitno mesto u auto-industriji, sve češće se vodi rasprava da li mogu da se porede sa užitkom sportske vožnje koju donose vozila sa SUS motorima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

19:05

Benzin ili struja – najjači Stinger vs Tesla Model S VIDEO
Foto: Screenshot/YouTube/Top Gear

Iako EV vozila još uvek nemaju baš mnogo smisla, performanse koje poseduju često guraju u drugi plan sportiste koji koriste fosilna goriva.

Broj 1 na tom polju je Tesla, Model S, a poslednji koji ju je izazvai je Kia Stinger GT S. U pitanju su najsnažniji Stinger sa 370 KS i najslabiji Model S sa 367 KS.

Bitan faktor je naravno težina, a južnokorejski adut ima 200 kg više. Što se tiče obrtnog momenta, Kia raspolaže sa 510 Nm, a Tesla sa 660 Nm.

Na papiru, Model S iz mesta do 100 km/h stiže za 4,2 sekundi dok je Stingeru potrebno 4,7s.

Kako to izgleda u praksi pokazala je ekipa Top Geara:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: