Mercedes X-klasa može postati pravo "čudovište" na putu FOTO

Dizajnerska kuća Carlex Design je u svom poslednjem projektu u okviru odeljenja "Pickup Design" pokazala "opako" lice Mercedesove X-klase, i to sa šest točkova.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

17:45

Mercedes X-klasa može postati pravo

Za sada ovo "čudovište" postoji samo na papiru, ali iz Carlexa obećavaju da će napraviti sve panele karoserije od ugljeničnih vlakana.
U njihovom dizajnu dominiraju masivni ventilacioni otvor na haubi, dodatna svetla iznad vetrorana, treća osovina sa proširenim blatobranima kako bi se omogućio prostor većim točkovima.
Tamnoj karoseriji sjajan kontrast daje zaštitna žuta boja, a Pickup Design planira da ugradi i karbon-keramičke kočione diskove i posebno vešanje.
O modifikaciji pogonskog agregata nema informacija, pa bi za to verovatno i dalje služio standardni 3,0-litarski V6 turbodizel sa 258 KS i 550 Nm obtnog momenta. Vozilo je nazvano Exy Monster X Concept, a videćemo koliko je realno očekivati ovo čudovište sa tri osovine i šest točkova na putevima, ili bar u nekoj divljini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: