Budućnost Ducatija je KTM?

I dalje je neizvesna budućnost popularnog italijanskog proizvođača motora u vlasništvu Volkswagen Grupe, kompanije Ducati.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

11:40

Budućnost Ducatija je KTM?
Foto: Ducati

Nemci odavno ne kriju nameru da prodaju Ducati, ali su se u međuvremenu u Audiju, koji preko Lamborghinija polaže pravo na ovog proizvođača predomislili.

"Ducati je savršena dopuna naše premijum filozofije u svetu motocikala. Možete biti sigurni da Ducati pripada Audijevoj porodici", rekao je tada prvi čovek Audija Rupert Štadler.

Mešutim, Štadler je u međuvremenu završio u zatvoru zbog umešanosti u VW aferu "Dizelgejt", a godinu dana kasnije Ducati je opet na tržištu.

Kako prenose pojedini mediji, interesovanje za kupovinu Ducatija istakao je austrijski proizvođač KTM čiji je suvlasnik indijska kompanija Bajaj Auto.

Izvršni direktor KTM-a Štefan Peirer je priznao dečačku zaluđenost i emotivnu povezanost s Ducatijem, te da se svojevremeno poigravao s idejom o spajanju Ducatija i KTM.

"Ducati je Ferrari motociklističke industrije", istakao je Peirer koji je 1992. preuzeo KTM i povećao proizvodnju sa 6.000 na 250.000 jedinica godišnje.

KTM je pre pet godina od BMW preuzeo Husqvarnu i nastavio uspešno poslovanje i sa švedskim proizvođačem motocikala.

Da li je KTM budućnost i Ducatija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: