BMW sprema Seriju 8 Gran Coupe FOTO

Nakon kupe i kabriolet verzije, nova Serija 8 dobiće i varijantu Gran Coupe sa 4 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

09:10

BMW sprema Seriju 8 Gran Coupe FOTO
Foto: Automedia/Motor1.com

"Kamuflirani" pretprodukcijski primerak buduće Serije 8 Gran Coupe uočen je u Minhenu tokom test vožnje ulicama ovog nemačkog grada.

Automobil je delimično prekriven maskirnom folijom koja sakriva detalje dizajna spoljašnjosti, pre svega na onim delovima karoserije gde se Gran Coupe razlikuje od kupe i kabriolet verzije.

"Kamuflaža" nedostaje na prednjem delu vozila, s obzirom da je taj segment iskopiran sa pomenuta dva modela Serije 8.
Foto: Automedia/Motor1.com
Na osnovu pojedinih detalja spoljašnjosti ovog pretprodukcijskog primerka, kao što su masivni završeci izduvnih cevi, pretpostavlja se da je reč o moćnoj M850i varijanti.

U tom slučaju, ispod haube test vozila sa fotografija kroje se 4.4 litarski twin-turbo V8 sa 530 ks (390 kW) i 750 Nm maksimalnig obrtnog momenta.
Foto: Automedia/Motor1.com
Pored te verzije, Serija 8 Gran Coupe biće dostupna i u dizel izdanju 840d sa rednim 6-cilindarskim 3.0 twin-turbo motorom koji proizvodi 320 ks (235 kW) i 680 Nm.

Kasnije treba očekivati i M8 varijantu sa najmanje 600 konjskih snaga.
Foto: Automedia/Motor1.com
BMW Serije 8 Gran Coupe imaće premijeru 2019. godine, na nekom od većih svetskih sajmova automobila, a prva prilika za predstavljenje ovog modela ukazaće se u martu kada se održava auto-salon u Ženevi.
Foto: Automedia/Motor1.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: