Peti električni VW biće SUV veličine Touarega

Volkswagen planira da u aprilu na Sajmu automobila u Šangaju predstavi petog člana svoje električne ID porodice.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

17:35

Peti električni VW biće SUV veličine Touarega

Ponudu u ovom sve popularnijem segmentu auto-industrije zaokružiće navodno SUV veličine Touarega.

Kako prenosi Autocar, model koji trenutno nosi oznaku ID Lounge biće baziran na poslednjoj verziji Volkswagenove MEB platforme.

ID Lounge bi trebalo da ima međuosovinsko rastojanje od 3.300mm, sedam sedišta, a biće konkurent Tesli Modelu X kada se pojavi na tržištu 2021.

Pogon u ID Lounge biće sličan onom u kombiju ID Buzz, s kojim će deliti istu verziju MEB arhitekture. To uključuje dva elektromotora, po jedan za svaki točak, sa ukupnom snagom od 374 KS.

Baterijsko pakovanje bi trebalo da ima kapacitet 111 kWh, te da omogući ID Lounge autonomiju od 600 km između dva punjenja.

ID Lounge je jedan od tri električna SUV-a koji su planirani za predstavljanje do kraja 2022. Preostala dva su modeli bazirani na ID Crozz, jedan će imati praktičan dizajn, a drugi će biti kupe verzija.

Prvi Volkswagenov ID model koji će se naći u proizvodnji je ID Hatchback 2020. sa 170 ks i ubrzanjem iz mesta do 100 km/h za manje od osam sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: