Fiat razvija posebnu platformu za potpuno novi električni model 500

Fiat Chrysler Automobili (FCA) menja svoj pristup prema električnim automobilima.

Podeli

* FCA će u Italiji praviti više Jeep modela, Alfin SUV i novi Maserati

Italijansko-američka kompanija je najavila da će u naredne tri godine uložiti više od pet milijardi evra u Italiji.

Prema tvrdnji šefa operacija EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) regiona Pjerta Gorlijera, pomenute investicije uključuju razvoj novih pogonskih rešenja uz značajan fokus na hibridnu i električnu tehnologiju.

Najvažnija vest je da će Fiat razviti Battery Electric Vehicle (BEV) platformu posvećenu upravu električnim automobilima.

Prvi model koji će koristiti ovu arhitekturu je novi Fiat 500 BEV. Očekuje se da potpuno električni Fiat 500 ne bude samo zamena za aktuelni 500e, dostupan samo na određenim tržištima poput SAD, već da bude globalizovan i u prodaji i u Evropi.

Nivo potražnje za ovakvim modelom mora biti dovoljno visok da opravda novu platformu umesto prilagođavanja postojećeg ICE modela električnoj verziji.

Očekuje se da Fiat proizvodi novi električni 500 u Italiji, za razliku od trenutne proizvodnje 500e u Meksiku.

FCA generalno planira 13 novih ili redizajniranih električnih modela od 2019. do 2021, a većinu će da proizvodi u Italiji.

Vesti

Galerija: Audi SQ2 sa 300 "konja"

Audi je početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu predstavio sportskiju verziju svog najmanjeg SUV-a. Ovaj automobil tada je ostao u senci druge Audijeve premijere, električnog krosovera E-Tron, pa zato sada dobija više pažnje u našoj Galeriji.

Vesti četvrtak 13.12. 14:00 Komentara: 0
strana 1 od 72 idi na stranu