Zbog pada prodaje u Kini ni Jaguar Land Rover ne ide u Ženevu

Posle Forda i Volvoa i Jaguar Land Rover je odustao od nastupa na prestižnom Sajmu automobila u Ženevi sledeće godine.

Podeli
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover

* Svetska premijera – Range Rover Evoque FOTO/VIDEO

Britanska kompanija je kao svoj razlog od odustajanja navela "rezanje troškova".

JLR prolazi kroz teško razdoblje zbog trgovinskog rata SAD i Kine, odnosno velikih tarifa koje se uvode na uvoz automobila.

Od u prvih deset meseci ove godine JLR je zabeležio pad prodaje od četiri odsto na 482.388 isporuka.

To i nije toliko loše, ali je problem što je JLR na najvećem svetskom tržištu automobila doživeo sunovrat od čak 49% niže prodaje samo tokom oktobra.

"Sprovodimo plan za preokret i preduzimamo neophodne korake kamo bismo preporodili naš posao, posebno u Kini. To uključuje pažljiv rad na prodajnoj preži i balansu proizvodnje sa potražnjom u trenitnim tržišnim okolnostima kako bismo dostigli zdrav razvoj za našu budućnost. Stoga ćemo svaki sajam automobila razmatrati na osnovu efikasnosti",
saopštila je kompanija.

Iako je nedavno bio Sajam automobila u Los Anđelesu, Land Rover je krajem novembra promovisao novu generaciju SUV-a Range Rover Evoque u Londonu.

Pre JRL od nastupa u Ženevi u martu su odustali Ford, jer se ne podudara sa planom predstavljanja novih modela američke kompanije, te Volvo, koji smatra da su sajmovi automobila prevaziđeni pa je počeo da svoje nove modele predstavlja na samostalnim događajima.

Vesti

strana 1 od 82 idi na stranu