Šta je najbolje – struja, hibrid ili benzin? VIDEO

Do pre samo nekoliko godina kupci automobila su kada je u pitanju pogon imali samo dva izbora – dizel ili benzin. Sada je taj izbor mnogo raznovrsniji, pa je sada još komplikovanije pitanje koja opcija je najbolja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

16:15

Šta je najbolje – struja, hibrid ili benzin? VIDEO
Foto: Screenshot/YouTube/Auto Trader

Britanski Auto Trader donosi nam zanimljiv uporedni test tri automobila sa potpuno različitim pogonima.

Na testu su se našli vozila sa potpuno električnim pogonom, hibridnim pogonom i konvencionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, odnosno sa pogonom na benzin.

Dizelaša nema, naravno, jer "niko više ne želi automobil koji toliko zagađuje okolinu". Da.

U svakom slučaju, na ovom testu su u pitanju tri SUV modela – Jaguar I-PACE, Mitsubishi Outlander PHEV i Alfa Romeo Stelvio.

Električni model ne šteti okolini, ekonomičan je, ali njegova mane je vreme potrebno za punjenje baterija.

Hibrid je univerzalan, daje veću fleksibilnost vozaču od EV, a iako naginje ka ekološkoj vožnji, ne prisiljava vlasnika da značajno menja svoje vozačke navike.

Na kraju, tu je dobri stari zvuk SUS motora, a uz to automobil je jeftiniji od EV konkurencije, nudi mnogo veću autonomiju i mnogo manje zamaranja u vezi sa potragom za punjačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: