Naziru se obrisi novog Land Rover Defendera

Na Internetu su se pojavile "špijunske" fotografije naslednika legendarnog Land Roverovog terenaca koji je otišao u istoriju nakon 70 godina postojanja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

13:30

Naziru se obrisi novog Land Rover Defendera
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/Carscoops

Defender je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih terenskih modela u istoriji. Svoju reputaciju izgradio je tokom decenija ekspoloatacije na najtežim terenima za vožnju, kao i u mnogim armijama i policijskim snagama u zemljama širom sveta.

Ipak, ovaj Land Roverov najdugovečniji model nedavno je prestao da se proizvodi u obliku kakvom ga pamte generacije. U britanskom proizvođaču kažu da će naslednik imati znatno moderniji dizajn i najsavremenije tehnologije, i da očekuju da nastavi stazama slave svog prethodnika.
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/Carscoops
Novi model u pripremi je već neko vreme, a sada smo u prilici da vidimo pertprodukcijsku verziju koja je snimljena tokom testiranja u blizini Land Roverovog pogona u Solihalu.

Automobil je prekriven "kamuflažom" koja je uobičajena za ovu fazu razvoja novog modela, a primerak sa fotografija je verzija 110 sa 5 vrata.
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/Carscoops
Očekuje se da će novi Defender imati potpuno nov dizaj spoljašnjosti u poređenju sa prethodnikom čija je spoljašnjost decenijama diskretno menjana, a velike promene dogodiće se i u putničkoj kabini.

Neke naznake o tome u kom će se pravcu kretati dizajn ovog vozila, mogli smo da vidimo na konceptu DC100 koncept od pre nekoliko godina.

U narednim mesecima očekujemo više “špijunskih” fotografija ali i neke tehničke detalje o novom Defenderu, a svetska premijera verovatno će se dogoditi u 2019.
Land Rover DC100 koncept

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: