Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile

Tri prototipa električnih vozila za mobilnost u budućnosti, koji su razvili nemački BASF i Centar za istraživanje i razvoj kineskog GAC-a, predstavljena su na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom gradu Guangdžou.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 05.12.2018.

11:45

Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile
Foto: BASF

Reč je o modelima futurističkog dizajna sa dva sedišta pod nazivom 2US, 2U i 2ALL, koji, kako je saopšteno iz dve kompanije, ispunjavanju potrebe različitih vozača, bilo da se radi o starijim građanima, ženama vozačima ili početnicima.

Model 2US, izmedju ostalog, nudi sedišta koja se rotiraju i do 90 stepeni, prototip 2U specifičan je zbog sedišta sa prozirnim delovima, a model 2ALL lak je za upravljanje i jeftin za održavanje.

Vozači će, kako je saopšteno, imati priliku da uživaju u inovativnim rešenjima za prečišćavanje vazduha, najmodernijim materijalima za sedišta, kvalitetnim mehaničkim platformama i najsavremenijim baterijama za električna vozila, a svaki od automobila osmišljen je sa idejom da može da se koristi i u takozvanom sistemu deljenja automobila - "car sharing".
Foto: BASF
"Deljenje automobila i elektrifikacija su izuzetno važni za najveće automobilsko tržište na svetu - Kinu. Osim toga, potrebe i individualne stilske preferencije kineskih vozača postale su raznolike zbog sve većeg broja ženskih vozača i vozača poznog doba", izjavio je Džang Fan, potpredsednik GAC centra za istraživanje i razvoj.

Saopšteno je i da je ovo prvi put da BASF saradjuje sa kineskim proizvođačem automobilskih delova na razvoju prototipa automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: