Do kada Volkswagen namerava da zadrži benzince i dizelaše?

Nemački auto-gigant već je najavio ofanzivu svojih električnih modela, ali će prelazak sa konvencionalnih na elektromotore ipak teći postepeno.

Podeli

Iz Volkswagena poslednjih meseci stižu ambiciozni planovi o novoj generaciji električnih automobila.

Ovi modeli trebalo bi vremenom da potisnu sa tržišta vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, koja dominiraju putevima širom sveta duže od jednog veka.

Iako se ova tranzicija ne može obaviti preko noći, već postoje planovi za postepeno ukidanje benzinaca i dizelaša, o čemu piše Blumberg.

Naime, Volkswagen će 2026. godine predstaviti novu generaciju benzinskih i dizel motora, posle čega neće dalje razvijati nove motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

U međuvremenu, na tržištu će se pojaviti Volkswagenova I.D. familija električnih vozila, pa će fokus nemačkog proizvođača biti usmeren na rezvoj tehnologija za vozila na struju.

Uprkos tome, u Volkswagenu procenjuju da će njihovi benzinci i dizelaši biti u ponudi bar do 2050. godine, a čak i posle toga na nekim tržištima u razvoju, što znači da zaljubljenici u automobile sa konvencionalnim motorima mogu da odahnu još neko vreme.

strana 1 od 82 idi na stranu