Električni Mustang SUV sve bliži – Ford zaštitio "Mach E" ime

Pre nekoliko meseci najavljen je Fordov električni SUV na bazi Mustanga koji će nositi ime Mach 1, ali je u međuvremenu došlo do nekih promena.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2018.

16:15

Električni Mustang SUV sve bliži – Ford zaštitio

U Fordu su zbog slabe reakcije odlučili da je modelu čiji će fokus biti na performansama uprkos ekološki čistijem pogonu potrebno atraktivnije ime.

Stoga je Ford krajem novembra podneo zahtev na zaštitu prava nad imenima Mach E

Iz kompanije nisu zvanično potvrdili ovo, ali je portparol istakao da se akcije rezervacije imena pokreću zbog zaštite ideje, ali da to ne znači nužno i novi poslovni plan i proizvod.

Ford nije otkrio mnogo o modelu koji je nazivan raznim imenima u kojima dominiraju reći "performanse", "električni", "baterije", ali je skica ukazala na karakteristike krosovera sa masivnim branicima, agresivnim linijama i farovima koje podsećaju na Mustang.

Očekuje se da Fordov električni SUV na tržište stigne 2020. sa autonomijom od oko 500 kilometara.

Fordov dugoročni plan je 16 novih električnih modela do 2022. godine, uključujući i 24 elektrifikovane verzije među kojima će biti Mustang Hybrid i Lincoln Aviator Grand Touring.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: