"Porsche 911 SUV? Dobra ideja"

Neposredno nakon što je Porsche predstavio novu generaciju svog najpopularnijeg modela 911 pod oznakom 992, pojavila se spekulacija o terenskoj verziji ovog vrhunskog sportskog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

17:35

1978 Porsche 911 Safari

Iako Porsche već ima SUV modele, poput Macana i Cayennea, mnogi ljubitelji ovog brenda maštaju o krosover verziji koja bi zadržala duh 911 modela.

Pomalo neočekivano, ta ideja svidela se direktoru prodaje i marketinga Porschea i člana Upravnog odbora kompanije Detlevu fon Platenu.

"911 je središnja tačka Porscheovog dizajna i taj uticaj možete videti na ostalim modelima. Ali pretvoriti 911 u SUV? Podići ga? To bi mogla biti dobra ideja, naravno kao limitirana verzija modela, veoma zanimljiv proizvod", rekao je Fon Platen.

Niko ne može da kritikuje Porsche zbog ove ideje bez obzira što zvuči nezamislivo videti 911 u SUV izdanju.
992 Carrera
Ipak je Porsche "izmislio" celu klasu SUV vozila visokih performansi stvorivši Cayenne daleke 2002, što je jedan od najvažnijih modela u istoriji ovog proizvođača.

Porsche se još pre nekoliko decenija "igrao" sa terenskom verzijom svog popularnog sportiste pa je tako nastao 911 Safari.

Zamislite samo SUV inspirisan ovim modelom sa šestocilindarskim turboagregatom i pogonom na sva četiri točka.

Ukoliko bi ova ideja dobila zeleno svetlo, Porsche bi prvi put u istoriji napravio 911 u drugoj karoserijskom obliku jer je od nastanka modela pre 50 godina on bio isključivo kupe sa dvoja vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: