Toyota "osvežila" Prius u SAD, dodala pogon na sve točkove

Japanski proizvođač predstavio je restilizovanu verziju modela Pirus za američko tržište, a jedna od novina je i takozvani AWD-e pogon na sva 4 točka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

13:00

Toyota

Hibridni model Prius koji je dugo bio prodajni hit na američkom tržištu u poslednje vreme beleži pad prodaje, pa Toyota pokušava da preokrene opadajući trend popularnosti u SAD.

Verzija za 2019. debitovala je na aktuelnom auto-salonu u Los Anđelesu, a osim manjih stilskih intervencija na automobilu Toyota je uvela i električni pogon na sve točkove, opciju koja je do sada bila dostupna na pojedinim tržištima, uključujući Japan.
Kada je Prius opremljen ovom opcijom, automobil ima dodatni elektromotor koji šalje snagu na zadnje točkove pri brzinama do 70-ak km/h.

Elektromotor dobija potrebnu električnu energiju iz nove nikl-metal-hidrid baterije koja je projektovana tako da obezbedi dobre performanse posebno u hladnim vremenskim uslovima.

Ova baterija smeštena je ispod zadnjih sedišta i ne utiče na korisni prtljažni prostor.
Toyota predviđa da će u budućnosti 25% svih prodatih Priusa u SAD biti sa električnim AWD-e pogonom na sva 4 točka.

Što se tiče stilskih promena na modelu za 2019, one uključuju novi prednji branik i restilizovane farove. Toyota je pozadi takođe promenila izgled branika, kao i stop svetla, koja su sada konvencionalnijeg izgelda nego na modelu pre redizajna.

U ponudi su i dve nove boje spoljašnjosti - Supersonic Red i Electric Storm Blue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: