Redizajnirani Ford Edge stiže u Evropu

Posle evropske premijere koja je održana na ženevskom auto-salonu, restilizovani Edge u prodajne salone stiže sa motorima snage do 238 "konja".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

11:00

Redizajnirani Ford Edge stiže u Evropu

Osveženi Ford Edge prodavaće se u paketima opreme Titanium, ST-Line i Vignale, a proizvođač navodi da je automobil opremljen unapređenim sistemima asistencije vozaču.

U vrhu ponude je verzija sa biturbo 2.0 EcoBlue dizelašem sa 4 cilindra koji isporučuje 230 ks. Motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću Fordovog inteligentnog 4x4 sistema.
Kupcma u Evropi osim ove verzije na raspolaganju su još dve opcije. Bazični 2.0 litarski EcoBlue sa pogonom na prednje točkove i takođe osmostepenim automatskim menjačem ima 150 ks.

Isti agregat dostupan je u varijanti sa 190 ks, manuelnim menjačem sa 6 brzina i pogonom na sva 4 točka.
Restilizovani Ford Edge, između ostalog, opremljen je adaptivnim tempomatom sa unapređenom Stop&Go funkcijom.

Sistem je u stanju da u uslovima kreni-stani vožnje u gradskoj gužvi automatski zaustavi vozilo ukoliko su automobili ispred njega stali, ali i da ponovo sam pokrene auto, pod uslovom da zadržavanje u mestu nije duže od 3 sekunde.

Adaptivni tempomat talkođe održava vozilo u sredini saobraćajne trake, a funkcioniše do brzine od 200 km/h.
Ford Edge je opremljen i sistemom za izbegavanje sudara sa vozilom koje je naglo usporilo ili se potpuno zaustavilo. Ova tehnologija koristi radar i kameru da detektuje takve automobile i obezbeđuje podršku vozaču prilikom manevra izbegavanja zaustavljenog ili sporog vozila.

Osveženi Edge stiže u Evropu sa Fordovim SYNC3 multimedijalnim sistemom, bežičnim punjačem smartfon uređaja, kao i opcionim B&O premijum audio sistemom sa 12 zvučnika. Među opcijama je i digitalna instrument tabla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: