Stiže veliki španski SUV – Seat Tarraco iz svih uglova FOTO

Seat je objavio nove fotografije i detalje o svom najvećem SUV modelu uoči početka prodaje ovog vozila u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.11.2018.

08:42

Stiže veliki španski SUV – Seat Tarraco iz svih uglova FOTO
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4735/1839/1658 mm

Seat Taraco na evropsko tržište stiže početkom 2019, kao najnoviji, ali i najveći SUV u gami ovog španskog proizvođača.

Posle Arone i Atece, Taraco takođe nosi oznaku koja ima veze sa nekim geografskim pojmom iz te zemlje, čime je očuvana tradicija koju Seat gaji decenijama.

Naime, Tarraco je drevno ime savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, na obali Mediterana, stotinak km južno od Barselone, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu.
Novi SUV dostupan je i u varijanti sa 7 sedišta, a na samom početku prodaje kupci će moći da biraju između dva benzinca i sva dizelaša.

Osnovni benzinac je 1.5 litarski TSI sa 150 ks, koji stiže u paru sa šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom.

Oni koji žele benzinca sa pogonom na sva 4 točka, imaju na raspolaganju 2.0 TSI sa 190 ks. Ovaj agregat povezan je sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom i Seatovim 4Drive sistemom kao standardnim delom opreme.

Španski proizvođač navodi da Tarraco u ovoj verziji 0-100 km/h ubrzava za 8 s i dostiže maksimalnih 211 km/h.
Dizel opcije predstavlja 2.0 TDI u varijantama sa 150 ks i 190 ks.

Slabiji motor može se kombinovati sa prednjim ili pogonom na sva 4 točka, dok se verzija sa 190 “konja” standardno isporučuje sa pogonom na sva 4 točka i sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Inače, Seat Terraco proizvodi se u Volkswagenovom pogonu u Nemačkoj. To je prvi put - nakon dve decenije - da se neki model drugog auto-brenda izrađuje u Volkswagenovoj glavnoj fabrici u Volfsburgu.

Više fotografija novog Seatovog SUV modela pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: