Novi eko-standardi snažno pogodili Bentley

Direktor Bentleya Adrijan Holmark priznao je da su novi evropski ekološki standardi (WLTP) snažno pogodili britanskog proizvođača.

Podeli

Holmark je priznao da je Bentley reagovao previše sporo na situaciju i usklađivanje normi sa WLTP protokolom koji je stupio na snagu 1. septembra.

Sudeći po analizi Automotiv magazina, Bentley je doživeo gubitak od čak 155 miliona dolara u prvih devet meseci ove godine, dok je u istom periodu prošle zabeležio profit.

Prodaja je pala za 11% u odnosu na isti period 2017, sa 6.643 jedinice na osnovu podataka kompanije.

Spora reakcija Bentleya da se prilagodi WLTP protokolu odložila je lansiranje hibridne verzije Bentayge, pa je izabran fokus na popularnije modele.

Hibridna verzija prvog Bentley SUV-a stiže u martu.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu