Svetska premijera – Range Rover Evoque FOTO/VIDEO

Dve godine nakon prvih špijunskih fotografija Range Rover predstavio je novu generaciju svog premijums SUV-a Evoque.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

09:00

Svetska premijera – Range Rover Evoque FOTO/VIDEO
Foto: Land Rover

Novi Evoque ima iste dimenzije kao model koji menja ali zahvaljujući novoj Land Roverovoj Premium Transvers arhitekturi sa mešavinom metala ima više prostora za putnike i oko 6% više u prtljažnom prostoru.

Range Rover Evoque ima gepek zapremine 591 litar koji može da se poveća na maksimalnih 1.343l sa spuštenim zadnjim sedištima. Kako spolja tako i unutra Evoque umnogome podseća na većeg brata Velar, a u enterijeru se to ističe po dvostrukom displeju centralne konzole, koji je opcionalni.

Tu je i nova potpuno digitalna kontrolna tabla, sedišta sa 16 pravaca prilagođavanja i jonizator kabine.
Foto: Land Rover
Karoserija britanskog SUV-a je 13% kruća uz smanjen nivo buke i vibracija, a u konstrukciji je upotrebljeno 33 kilograma prirodnih i recikliranih materijala.

Za hvaljujući novoj platformi podržava i elektrifikaciju pa će ovo biti prvi hibirdni i električni Evoque u istoriji.
Foto: Land Rover
Sastoji se od četvorocilindarskog agregata i 48-voltnog sistema sa 300 KS, a hibridni sistem skladišti energiju koja se gubi prilikom usporavanja.

SUV motor se gasi pri brzinama ispod 17 km/h kada vozač koristi kočnice, a prilikom novog ubrzavanja koristi prethodno uskladištenu energiju kao pomoć motoru.
Foto: Land Rover
Što se tiče tradiocionalnog pogona, novi Evoque ima standardne 2,0-litarske dizel i benzinske turbo-agregate.

Dizel motor dolazi u verzijama sa 150 i 240 KS, a benzinci sa 240 i 300 KS uz devetostepeni ZF automatik.
Foto: Land Rover
U standardnom paketu opreme su pogon na sva četiri točka i Land Roverov Terrain Response sistem koji nudo šest opcija vožnje – General, Eco, Sand, Gras-Gravel-Snow, Mud-Ruts i Auto.

Poslednji prepušta automobilu da samostalno odabere najprikladniji oblik i prilagodi vešanje i elektroniku na osnovu uslova puta.
Foto: Land Rover
Land Rover će nove tehničke detalje otkriti tokom Sajma automobila u Čikagu u februaru 2019, kada će saopštiti i početak isporuke i cenu.

Novi Evoque ima "klirens" od 212 milimetara, a može da prođe kroz vodu dubine do 600mm (100mm više od prethodne generacije).
Foto: Land Rover
Početna cena u Velikoj Britaniji je 35.600 evra.
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover
Foto: Land Rover

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: