"Napravite seksi električni automobil, kao što je Tesla"

Nemački ministar ekonomije pozvao je proizvođače automobila u toj zemlji da se ugledaju na Teslu kada je reč o dizajnu električnih modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:45

Tesla Model S

Lepota je, kako kažu, u oku posmatrača. Ipak, privlačan dizajn nije ono što većina ljudi prvo pomisli kada vidi neki od savremenih električnih automobila.

Međutim, mnogi smatraju da se američki proizvođač Tesla u tome razlikuje od konkurencije i da su njegovi modeli daleko privlačniji od električnih rivala koji su trenutno dostupni na tržištu.

Među njima je i nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, koji smatra da bi auto-kompanije iz njegove zemlje trebalo da slede put kojim je krenula kompanija Tesla. On je svoje mišljenje od dizajnu električnih automobila izneo na jednom panelu na kome se diskutovalo o tehnologijama budućnosti.

"Pitam se kada će Mercedes, Volkswagen ili BMW napraviti upola seksi električni automobil kao što je Tesla", izjavio je Altmajer.

"Ako govorimo o atraktivnosti električnih modela naših kompanija, smatram da bi one trebalo da izađu pred kupce sa nekim svežim dizajnerskim idejama", dodao je on.

S obzirom da su sva tri nemačka proizvođača najavila "električni ofanzivu" u narednih nekoliko godina, ostaje da se vidi da li će poslušati sugestiju svog ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: