Volkswagenov jeftini EV će biti "narodni" krosover

Nemački Volkswagen najavio je pre nekoliko dana da će 2022. na tržište izbaciti električni automobil čija će cena biti oko 20.000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

15:00

Volkswagenov jeftini EV će biti
Volkswagen ID Crozz II Concept (2017)

Od tada se spekuliše koji će to tačno model da bude, a Autocar tvrdi da je u pitanju kompaktni krosover sličnih dimenzija kao VW T-Roc.

Ovaj krosover će biti peti Volkswagenov električni model jer će do tada na tržištu da bude cela I.D. porodica koju čine hečbek Neo, Crozz, Buzz i Vizzion.
Volkswagen ID Crozz II Concept (2017)
Volkswagenov cilj sa ovim modelom je stvaranje novog "narodnog" automobila kojim bi gigant iz Volfsburga ponovio uspeh koji je u 20. veku donela Buba, a u 21. Golf.

Cela VW električna gama će biti izgrađena na novoj MEB platformi razvijanoj isključivo za EV vozila, a u kojoj je elektromotor smešten u prednjem delu automobila.
Volkswagen ID Crozz II Concept (2017)
Baterijsko pakovanje omogućava autonomiju od 300 km između dva punjenja.

Kako bi ostvario svoj cilj, a to je duplo jeftiniji EV od Teslinog "pristupačnog" Modela 3, VW će najverovatnije ponuditi samo prednji pogon i ograničen izbor opreme.
Volkswagen ID Crozz II Concept (2017)
Cela VAG grupacija će biti uključena u ovaj projekat, pa će tako slične modele ponuditi i Audi, Škoda i Seat.

VW će svoj jeftini EV praviti u pogonu u Emdenu, gde se trenutno proizvode limuzine Pasat i Arteon, koji će se navodno preseliti u Škodinu fabriku u Kvasiniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: