Srpska moto premijera: BMW R 1250 GS FOTO

U BMW Motorrad salonu u Beogradu predstavljen je novi, unapređeni motocikl R 1250 GS.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

15:00

Srpska moto premijera: BMW R 1250 GS FOTO
Foto: Delta Motors

U prisustvu mnogobrojnih ljubitelja BMW motocikala i predstavnika medija u novom ambijentu BMW Motorrad salona ekskluzivno je predstavljem najnoviji BMW R1250 GS.

Skoro 40 godina, u BMW Motorrad GS modelima za pogon je zadužen moćni dvocilindrični bokser motor, a sa najnovijom tehnologijom BMW ShiftCam, postignut je novi nivo snage i obrtnog momenta kroz ceo opseg broja obrtaja agregata.

U BMW-u kažu da je istovremeno smanjena potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova i navode da novi agregat radi “uglađenije”, a ceo motocikl se ponaša preciznijie od prethodne generacije.
Foto: Delta Motors
Novu generaciju bokser motora sa BMW ShiftCam tehnologijom odlikuje povećana snaga i obrtni moment: 100 kW (136 ks) pri 7 750 o/min i 143 Nm pri 6 250 o/min (na prethodnom modelu: 92 kW (125 ks) pri 7 750 o/min i 125 Nm pri 6 500 o/min).

Radna zapremina je sada 1.254 kubika (ranije 1.170).

BMW ShiftCam varira trenutak i visinu otvaranja usisnih ventila, a bregasto vratilo je dizajnirano tako da ih asinhrono otvara što povećava vrtloženje smeše goriva i vazduha omogućavajuću efikasnije sagorevanje.

U skladu sa ovim sistemom redizajnirani su i lanac, izduvni sistem, podmazivanje i ubrizgavanje goriva.
Foto: Delta Motors
Sada u standardnoj opremi dolaze ASC i Hill Start Control, kao i LED prednje svetlo, dok su LED dnevna svetla opcija.

Kada je povezivost u pitanju, multifunkcionalna instrument tabla sa Bluetooth konekcijom i TFT ekranom od 6,5 inča takođe su deo standardne opreme.

Riding Modes Pro, sa dodatnim režimima vožnje - Dinamic Traction Control DTC, ABS Pro, Hill Start Control Pro i Dinamic Brake Assistant DBC, dostupni su kao opcionalni sistemi.

Novi BMW Motorrad model u osnovnom paketu dostupan je po ceni od 16.690 evra.
Foto: Delta Motors

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: