Toyota objavila detalje nove Corolle Sedan za Evropu

Limuzinska verzija nove Corolle za evropsko tržište izrađivaće se u Turskoj, a u prodajne salone stiže u prvom kvartalu 2019.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

11:00

Toyota objavila detalje nove Corolle Sedan za Evropu
Toyota Corolla Sedan Hybrid

Nakon svetske premijere modela Toyota Corolla Sedan za 2019. održane u Kini, japanski proizvođač objavio je prve tehničke detalje evropske verzije ovog automobila.

Dvanaesta generacijaToyotinog bestselera u Evropi će se prodavati u tri karoserijske varijante – osim limuzine, tu su i hečbek sa 5 vrata i karavan (poslednje dve verzije nasledile su aktuelni Auris).

Po prvi put na evropskom tržištu, Corolla Sedan biće dostupna sa hibridnim pogonom. Reč je o benzinsko-električnoj kombinaciji koja se sastoji od 1.8 litarskog agregata i elektromotora ukupne kombinovane snage 122 ks.

Fabrički deklarisana prosečna potrošnja prema novom WLTP standardu iznosi 4,3 l/100 km, a emisija ugljen-dioksida 98 g/km.
Toyota Corolla Sedan Hybrid
Kupcima koji se odluče za model sa konvencionalnim pogonskim sistemom dostupan je 1.6 litarski benzinac sa 132 km, koji (takođe prema WLTP mernom ciklusu) troši u proseku 6,1 l/100 km i emituje 139 g/km CO2.

Corolla Sedan 12. generacije postavljena je na novu TNGA GA-C mehaničku platformu i karakteriše je niže težište u odnosu na prethodnu verziju. Uz unapređeno oslanjanje automobila (multi-link je sada standard na svim verzijama), Toyota tvrdi da je Corolla upravljivija i stabilnija u vožnji, bez kompromisa kada je u pitanju udobnost putnika.

Komforu onih koji se voze na zadnjim sedištima doprinosi i međuosovinsko rastojanje od 2.700 mm.

Limuzinska verzija nove Toyota Corolle za evropsko tržište izrađivaće se u Turskoj, a u prodajne salone stiže u prvom tromesečju naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: