Galerija: Honda CR-V Hybrid

Honda je objavila sveže fotografije svog prvog SUV-a sa hibridnim pogonom koji će se prodavati u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

14:30

Galerija: Honda CR-V Hybrid

Honda CR-V Hybrid imala je evropsku premijeru u oktobru, na sajmu automobila u Parizu, a početkom 2019. ovaj model stiže u evropske prodajne salone.

Hibridna verzija menja nekadašnju dizel varijantu, a automobil dobija snagu od 2.0 litarskog i-VTEC benzinca i dva elektromotora.

Direktni prenosni sistem ima jedan stepen prenosa, kao kod električnih automobila, a za skladištenje električne energije koriste se litijum-jonske baterije.
Benzinski 2.0 i-VTEC proizvodi 145 ks pri 6.200 o/min i 175 Nm pri 4.000 o/min.

Ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema iznosi 184 ks (135 kW) a maksimalni obrtni moment 315 Nm.

Kupci će moći da biraju između opcije sa prednjim i pogonom na sva 4 točka.
Honda je saopštila da model sa prednjim pogonom prosečno troši 5,3 l/100 km i emituje 120 g CO2/km, mereno prema NEDC ciklusu, a verzija sa pogonom na sve točkove ima prosečnu potrošnju od 5,5 l/100 km i emisiju CO2 od 126 g/km.

Što se tiče performansi, verzija sa prednjim pogonom 0-100 km/h ubrzava za 8,8 s, a model sa pogonom na sva 4 točka za 9,2 s. Maksimalna brzina automobila u oba slučaja je 180 km/h.

Honda navodi da je na novoj generaciji modela CR-V unapredila terenske sposobnosti vozila i da odstojanje od tla u verziji sa pogonom na prednje točkove sada iznosi 182 mm , a u varijanti 4x4 klirens je 192 mm (+27 mm u odnosu na prethodnika).
Automobil je inače opremljen inteligentnom Multi-Mode Drive (i-MMD) tehnologijom koja automatski bira optimalan način vožnje kako bi se postigla najveća moguća efikasnost.

U EV Drive (električnom) modu vozilo se kreće samo uz pogon elektromotora, a potrebna energija dobija se iz litijum-jonskih baterija, dok je benzinac isključen. U Hybrid Drive režim vožnje aktivira se benzinski motor, ali samo kao generator električne struje, kako bi se baterije dopunjavale tokom vožnje.

Kod Engine Drive moda benzinac se priključuje na kvačilo i direktno šalje snagu na pogonske točkove, dok se višak energije pretvara u električnu energiju i deponuje u baterijama. Za vožnju po gradu Honda CR-V Hybrid koristi ili Hybrid Drive ili EV Drive, dok se Engine Drive režim najčešće aktivira u vožnji autoputem i pri velikim brzinama
Grafički prikaz trenutnog režima vožnje može da se prati na displeju, gde se takođe vidi i stanje baterije, koliko je napunjena, da li se puni ili prazni u datom trenutku i sl.

Sistem i-MMD automatski bira najpoželjniji režim vožnje, bez intervencije vozača.

U japanskom proizvođaču kažu da je prelaz iz jednog u drugi mod praktično neprimetan za putnike. Ističu i da je vožnja gotovo nečujna zahvaljujući elektromotorima, ali i veoma tihom radu benzinca.

Honda CR-V Hybrid počela je da se proizvodi u oktobru, a u prodajne salone u Evropi stiže u prvim mesecima 2019. godine.

Više fotografija ovog SUV modela pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: