Da li će Kinezi najzad krenuti u osvajanje SAD?

Kompanija Zotye Automobile planira da bude prvi kineski proizvođač automobila koji će vozila iz te zemlje prodavati u Sjedinjenim Državama pod originalnim imenom brenda.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

13:00

Da li će Kinezi najzad krenuti u osvajanje SAD?
Zotye T700

Mnoge kineske auto-kompanije prethodnih godina su optimistično najavljivale prodor na tržište SAD, ali se njihovi planovi za sada nisu realizovali.

Zotye Automobile namerava da promeni ovu praksu, pa je u tu svrhu udružio snage sa američkom kompanijom HAAH Automotive Holdings kako bi osnovao firmu Zotye USA. Sedište novostvorene kompanija biće u Lejk Forestu u Kaliforniji.

Zotye za sada nije objavio detalje plana za "osvajanje" tržišta SAD, ali je otkrio da će prvi model koji će plasirati preko okeana biti SUV vozilo. U saopštenju se navodi i da je u toku proces holmologacije automobila i da se procedura odvija bez ikakvih poteškoća.
Zotye T600
Ukoliko sve bude teklo po planu, Zotye tvrdi da će početi prodaju svog SUV-a Amerikancima 2020. i to u četvrtom kvartalu godine.

Kineski proizvođač trenutno traži zainteresovane dilere za prodaju automobila marke Zotye širom SAD, a kako prenosi Autoweek, ugovor o saradnji već je potpisan sa 20-ak prodavaca.

Inače, Zotye nije toliko poznat izvan Kine, kao što su to neke druge auto-kompanije iz te zemlje, ali ima reputaciju proizvođača čiji modeli su dizajnirani po ugledu na automobile poznatih svetskih marki, kao što su Volkswagen (SUV T600 podseća na Tiguan i Touareg) ili Jaguar Land Rover (T700 je praktično kopija Range Rovera Evoque).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: