Nov, nov – na prodaju Koenigsegg iz 2008. za 2 miliona evra

Jedan od samo četiri proizvedena Koenigsegga CCXR Edition dostupan je za kupovinu u Velikoj Britaniji po ceni od 2 miliona evra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

09:00

Nov, nov – na prodaju Koenigsegg iz 2008. za 2 miliona evra

Švedski hiperautomobil je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2008. godine. Kao i standardni CCXR, i ovu Editon verziju pokreće V8 na etanol sa 1.004 KS i 1.060 Nm obrtnog momenta.

Model koji je dostupan za kupovinu je jedini od četiri proizvedena sa volanom na desnoj strani. Za deset godina otkako je proizveden prešao je samo 1.721 kilometar, pa bi u oglasu bukvalno moglo da piše "nov, nov".
Za razliku od "običnog", CCXE Edition ima kruće opruge, prerađen "rol-bar", nove branike i niže pozicioniranu šasiju. Osim toga, ima jedinstvene alu felne sa 11 kraka, mobilno zadnje krilo i karoseriju od ugljeničnih vlakana.

U trenutku kada je predstavljen CCX 2006, Koenigsegg je bio novi igrač na sceni sa svega 20 napravljenih automobila u modelima CC8S i CCR.

CCX je bio prvi kompanijin uspešan korak ka ulasku u auto-industriju koji je dobio pozitivne kritike. Nakon CCXR, Koenigsegg je napravio Agera porodicu, a nedavno i hibrid Regera.
Kupovine Koenigsegga pre deset godina je bio veliki rizik. Međutim, u međuvremenu se dokazala u klasi proizvođača hiperautomobila.

Stoga je CCXR Edition vredan primerak za kolekcionare, pa bi njegova vrednost u narednim godinama mogla samo da raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: