Vlasnik Volvoa kupio trkačku stazi u SAD

Kineska kompanija Geely, vlasnik Volva, Londonskog taksija i Lotusa, te suvlasnik Daimlera, kupila je trkačku stazu u SAD, Juta Motorsport Kampus (UMC).

Podeli
Foto: UMC
Foto: UMC

Geely je saopštio da će poštovati aktivne ugovore, saradnje i zakupe kompleksa izgrađenog 2006. godine, ali najavio i promene od 2019.

Centralni deo kompleksa čini asfaltirana staza duga 7,14 kilometara, a tu su i 1,5 km dugačka karting straza koja može da menja konfiguraciju, kratka terenska staza, te staza za motokros.

UMC je bo domaćin Američke Le Man serije, Pirelli Svetskog izazova, NASCAR Pro serije Zapada te nekolicine drugih trkačkih događaja.

Staza se nalazi oko pola sata vožnje zapadno od Solt Lejk Sitija. Geely je vlasnik i organizator FIA šampionata kineske Formule 4.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu