Audi šokirao ljubitelje TT – postaje kupe sa 4 vrata FOTO

Novi Audi TT je dobio zeleno svetlo, a Auto Expres prenosi da je kultni spotski automobil doživeo drastičnu promenu.

Podeli
Audi TT 2019.
Audi TT 2019.

TT je postao praktičniji kupe sa četvoro vrata, a na tržištu se očekuje u naredne dve godine.

Kompanija iz Ingolštata je još pre četiri godine najavila ovakav razvoj situacije sa TT Sportback konceptom na Auto-salonu u Parizu.

Međutim, zbog slabog interesovanja javnosti, ali pre svega zbog "Dizelgejt" skandala 2016, zbog čega je Volkswagen Grupa "stegla kaiš", nije zaživeo.

Nakon što se VAG oporavio i opet postao jedan od glavnih igrača u industriji, Audi je dobio zeleno svetlo za TT sa četvoro vrata, kao direktnu zamenu za dosadašnji model sa dvoja vrata koji je ove godine proslavio 20. rođendan.

Međutim, pad potražnje za sportskim automobilima i malim kupeima je prinudio Audi da potpuno reformiše TT brend kako bi ga spasao gašenja.

Novi TT će biti oko 290mm duži od standardnog i 60mm širi uz 120mm duže međuosovinsko rastojanje. Audijev kupe sa četvoro vrata biće baziran na unapređenoj verziji MQB platforme na kojoj je pravljen i aktuelni TT.

Audi će ponuditi široku paletu motora, standardnih SUS agregata i elektrogopona nove generacije.

Novi TT će prvo stići u hibridnoj verziji sa kombinacijom benzinca i 48-voltne tehnologije, dizajnirane da popuni turbo rupu i poveća ekonomičnost za najmanje 10%.

Iako će hibridi imati ključnu ulogu, Audi TT će imati i novu generaciju dizel motora.

Audi je, inače, u međuvremenu osvežio treću generaciju TT kupea sa dvoja vrata.

Vesti

Neverovatan rast prodaje električnog Jaguara

Jaguar je u oktobru kupcima isporučio 1.200 primeraka električnog krosovera I-Pace, što je do sada najbolja mesečna prodaja ovog modela otkako je u proleće stigao na tržište. Poređenja radi, u avgustu je prodato svega 140 jedinica modela I-Pace.

Vesti sreda 14.11. 09:00 Komentara: 5
strana 1 od 75 idi na stranu