Audi šokirao ljubitelje TT – postaje kupe sa 4 vrata FOTO

Novi Audi TT je dobio zeleno svetlo, a Auto Expres prenosi da je kultni spotski automobil doživeo drastičnu promenu.

Podeli
Audi TT 2019.
Audi TT 2019.

TT je postao praktičniji kupe sa četvoro vrata, a na tržištu se očekuje u naredne dve godine.

Kompanija iz Ingolštata je još pre četiri godine najavila ovakav razvoj situacije sa TT Sportback konceptom na Auto-salonu u Parizu.

Međutim, zbog slabog interesovanja javnosti, ali pre svega zbog "Dizelgejt" skandala 2016, zbog čega je Volkswagen Grupa "stegla kaiš", nije zaživeo.

Nakon što se VAG oporavio i opet postao jedan od glavnih igrača u industriji, Audi je dobio zeleno svetlo za TT sa četvoro vrata, kao direktnu zamenu za dosadašnji model sa dvoja vrata koji je ove godine proslavio 20. rođendan.

Međutim, pad potražnje za sportskim automobilima i malim kupeima je prinudio Audi da potpuno reformiše TT brend kako bi ga spasao gašenja.

Novi TT će biti oko 290mm duži od standardnog i 60mm širi uz 120mm duže međuosovinsko rastojanje. Audijev kupe sa četvoro vrata biće baziran na unapređenoj verziji MQB platforme na kojoj je pravljen i aktuelni TT.

Audi će ponuditi široku paletu motora, standardnih SUS agregata i elektrogopona nove generacije.

Novi TT će prvo stići u hibridnoj verziji sa kombinacijom benzinca i 48-voltne tehnologije, dizajnirane da popuni turbo rupu i poveća ekonomičnost za najmanje 10%.

Iako će hibridi imati ključnu ulogu, Audi TT će imati i novu generaciju dizel motora.

Audi je, inače, u međuvremenu osvežio treću generaciju TT kupea sa dvoja vrata.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu