Hyundai otkrio ime svoje nove SUV perjanice

Južnokorejski gigant Hyundai konačno je otkrio ime svog novog SUV modela sa tri reda sedišta.

Podeli

Nova perjanica Hyundaija nazvana je – Palisade.

Palisade je ime dobio po elitnom kalifornijskom naselju Pacifik Palisade u južnoj Kaliforniji koje je poznato po nizu moćnih, prirodnih obalskih litica.

Nema sumnje da su u južnokorejskoj kompaniji s razlogom dali ovo ime, jer će im glavna ciljna grupa biti viša klasa, a bitno tržište južna Kalifornija.

Hyundai Palisada je SUV sa osam sedišta baziran na Kia Telluride koji je debitovao u Njujorku.

Iako je reč o potpuno novoj platformi, ne očekuje se previše vizuelnih razlika u odnosu na do sada najveći Hyundaijev SUV Santa Fe, osim po produženom zadnjem delu.

Uprkos veličini, Palisade će dolaziti sa pogonom na prednjoj osovini u osnovnom paketu, dok je pogon na sva četiri točka opcionalni.

Spekuliše se da će pod haubom biti 3,3-litarski V6 sa 293 KS, a u ponudi će biti i hibrid sa 3,5-litarskim V6 i ukupnih 400 KS.

Hyundai Palisade će debitovati na Sajmu automobila u Los Anđelesu 28. novembra, a iz kompanije obećavaju "odvažan eksterijer".

SUV će se u prodaji naći na leto 2019. u SAD, ali Hyundai još nije objavio cene.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu