Hyundai otkrio ime svoje nove SUV perjanice

Južnokorejski gigant Hyundai konačno je otkrio ime svog novog SUV modela sa tri reda sedišta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

09:00

Hyundai otkrio ime svoje nove SUV perjanice

Nova perjanica Hyundaija nazvana je – Palisade.

Palisade je ime dobio po elitnom kalifornijskom naselju Pacifik Palisade u južnoj Kaliforniji koje je poznato po nizu moćnih, prirodnih obalskih litica.

Nema sumnje da su u južnokorejskoj kompaniji s razlogom dali ovo ime, jer će im glavna ciljna grupa biti viša klasa, a bitno tržište južna Kalifornija.

Hyundai Palisada je SUV sa osam sedišta baziran na Kia Telluride koji je debitovao u Njujorku.

Iako je reč o potpuno novoj platformi, ne očekuje se previše vizuelnih razlika u odnosu na do sada najveći Hyundaijev SUV Santa Fe, osim po produženom zadnjem delu.

Uprkos veličini, Palisade će dolaziti sa pogonom na prednjoj osovini u osnovnom paketu, dok je pogon na sva četiri točka opcionalni.

Spekuliše se da će pod haubom biti 3,3-litarski V6 sa 293 KS, a u ponudi će biti i hibrid sa 3,5-litarskim V6 i ukupnih 400 KS.

Hyundai Palisade će debitovati na Sajmu automobila u Los Anđelesu 28. novembra, a iz kompanije obećavaju "odvažan eksterijer".

SUV će se u prodaji naći na leto 2019. u SAD, ali Hyundai još nije objavio cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: