Kupci električnog Mercedesa moraće da se naoružaju strpljenjem

Mercedesov električni SUV EQC imao je premijeru u oktobru, ali će prvi kupci svoja vozila dobiti tek polovinom 2019. godine.

Podeli

* Svetska premijera – Mercedes EQC FOTO

Razlog ovog kašnjenje krije se u nespremnosti Mercedesove fabrike za proizvodnju pogonskih baterija da isporuči svoj proizvod pre 2019.

Naime, kompanije Accumotive, u vlasništvu Daimlera, koja je zadužena za izradu baterija za model EQC još nije spremna za proizvodnju jer nema dovoljno zaposlenih.

U toku je prijem novih radnika, pa bi Accumotive do kraja godine trebalo da udvostruči broj zaposlenih u svom pogonu Kamenc u istočnom delu Nemačke na 1.000 ljudi.

Ako sve bude teklo po planu, proizvodnja baterija za Mercedes EQC starovaće 2019, a gotova vozila počeće da silaze sa fabričkih traka u proleće iste godine, da bi prvi električni automobili do kupaca stigli sredinom 2019.

Kompanija Accumotive u Kamencu počela je sa radom 2012. godine, kako bi proizvodila pogonske baterije za električne automobile marki Mercedes i Smart, a u poslednjih 6 godina u ovom pogonu izrađeno je preko 200.000 kompleta litijum-jonskih baterija.

Trenutno je u izgradnji još jedno postrojenje na istoj lokaciji vredno 500 miliona evra.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu