Prve fotografije novog hiperautomobila: McLaren Speedtail

Na Internetu su se pojavile prve fotografije novog McLarenovog hipreautomobila uoči zvanične premijere ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.10.2018.

11:15

Prve fotografije novog hiperautomobila: McLaren Speedtail

Fotografije otkrivaju kako spoljašnjost, tako i kokpit automobila i pokazuju da dugo najavljivani McLaren Speedtail neće ostaviti nikog ravnodušnim.

Spoljni izgled vozila izazvaće različite komentare, ali se McLarenu mora odati priznanje da Speedtail ima originalni, fluidni dizajn koji je u velikoj meri podređen zahtevima aerodinamike.
Dok prednji deo automobila poseduje karakteristike najnovije generacije McLarenovih modela, izgled kabine i izduženi zadnji kraj čine ovaj model specifičnim.

Dizajn enterijera – sa tri sedišta i centralno postavljenom pozicijom vozača – inspirisan je McLarenovim legendarnim modelom F1 iz 1990-tih.

U kokpitu očekivano dominira digitalna komandna tabla sa čak 5 ekrana, od kojih su dva bočna rezervisana za prikaz slike sa kamera koje menjaju ogledala u retrovizorima.
Novi McLarenov top model pripada takozvanoj "Ultimate" seriji vozila britanskog proizvođača, gde su još i trkački orijentisan Senna i P1.

Tehnički detalji za sada nisu obelodanjeni, ali najavljen je hibridni pogonski sistem u čijem srcu se nalazi twin-turbo V8, potpomognut elektromotorom.

Prema ranijim najavama, ukupna snaga hibridnog sistema prevazilazi 1.000 "konja".
MclLaren je takođe najavio da će Speedtail biti najbrži produkcijski automobil te kompanije u dosadašnjoj istoriji, a očekuje se maksimalna brzina od oko 400 km/h.

U planu je ograničena serija od svega 106 primeraka, a navodno su svi automobil unapred rezervisani po ceni od 1,75 miliona funti (bez uračunatog poreza).

Proizvodnja McLarena Speedtail počeće 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: