Ford Focus ST prvi put bez kamuflaže FOTO

Prvi put je na javnim putevima primećen novi Ford Focus ST bez kamuflaže.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

16:10

Ford Focus ST prvi put bez kamuflaže FOTO
Foto: Motor1

ST paket deluje atraktivno i elegantno istovremeno, ostavljajući prostora za još agresivniju pojavu sa RS paketom koji će kasnije stići.

Iako umnogome liči na ST Line paket, pravi ST se razlikuje po sitnim detaljima poput malog difuzora između dv okrugle izduvne cevi, većeg krovnog spojlera, većih alu felni novog dizajna i prednje maske sa oblikom saćea, koje je prisutno i u prednjem braniku.
Foto: Motor1
Unutrašnjost nije snimljena, ali su ranije primećena ST sportska sedišta, volan sa "zasečenim" donjim delom i redizajnirana kontrolna table.

Focus ST po običaju stiže sa nižim i krućim vešanjem te debljim kočnicama.
Foto: Motor1
Pod haubom je 2,0-litaraš iz prethodne generacije zamenjen sa 2,3-litarskom EcoBoost jedinicom koja pokreće nekoliko Ford i Lincoln modela poput Focusa RS i Mustanga.

U novom Focusu ST očekuje se značajno više "konja" od 250 iz prethodne verzije, ali ne više od 300, kako ne bi ugrozio novi Focus RS.
Foto: Motor1
Foto: Motor1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: