Škodin "Golf" zvaće se Scala

Novi kompaktni hečbek imaće premijeru do kraja ove godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

16:00

Škodin
Škoda Scala - detalj

Nakon otkrivanja siluete, Škoda je obelodanila i ime novog modela. Naziv potiče od latinske reči "scala" i označava "stepenice“ ili "merdevine".

Škoda Scala predstavlja pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih hečbek vozila, gde ga očekuje oštra konkurencija u vidu modela kao što su VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 308, Toyota Corolla i mnogi drugi.

Scala je ujedno prvi model Škode koji na centralnom delu poklopca prtljažnika nosi ispisan naziv brenda umesto ambelma.
Škoda Scala - detalj
"Modelom Scala otvaramo novo poglavlje u klasi kompaktnih Škoda automobila. To je potpuno novi model koji postavlja standarde kada je reč o tehnologiji, bezbednosti i dizajnu u ovoj klasi", izjavio je Bernard Majer, predsednik upravnog odbora kompanije Škoda Auto.

Kako kaže, ovaj automobil donosi i neke novine u dizajnu enterijera i eksterijera Škodinih modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: