Električni pik-ap inspirisan Land Roverom FOTO

Posle multifinkcionalnog električnog terenca B1, američka kompanija Bollinger predstavila je pik-ap model na struju pod oznakom B2.

Podeli

Bollinger je novo ime u auto-industriji. Do sada su proizvođač električnih automobila uglavnom bli fokusirani na putnička vozila na struju, a segment pravih terenaca bio je zapostavljen.

Međutim, ova startap kompanija došla je na ideju da kupcima ponudi ogoljena "off-road" vozila na struju, koji ne poseduje luksuzne sadržaje, i čija je osnovna namena da bude upotrebljiv terenac i radna mašina.

Tako je 2017. nastao model B1, koji može biti SUV, ali i pik-ap uklanjanjem dela krovne konstrukcije.

Sada kompanija Bollinger Motors izlazi u javnost sa pravim, velikim pik-apom B2.

Kao i prethodni model, i B2 ima 2 elektromotora i baterije kapaciteta 120 kWh. Ukupna snaga električnog pogonskog sistema dostiže 527 ks (387 kW), a maksimalni obrtni moment iznosi 696 Nm.

Proizvođač tvrdi da je B2 u stanju da 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrza za 6,5 s i da dostigne 160 km/h.

Sa punim baterijama, automobil može da pređe oko 320 km, a kada se baterije isprazne, mogu se dopuniti za 75 minuta na brzom punjaču, odnosno za 10 sati na standardnoj mrežnoj utičnici od 220 V.

B2 ima laganu karoseriju izrađenu u potpunosti od aluminijum i hidropneumatski sistem oslanjanja. Tovarni prostor dužine je 1,7 m, a po potrebi se može otvoriti i zadnji prozor, pa se spuštanjem zadnje klupe koristan prostor za transposrt stvari povećava.

Zahvaljujući jedinstvenom konstruktivnom rešenju, moguće je prevoziti veoma dugačke predmete, koji su čak duži od čitavog vozila.

Bollinger Motors planira da 2020. pokrene serijsku proizvodnju modela B2, dok će cene i uslove prodaje saopštiti 2019.

Trenutno je moguće samo rezervisati ovo vozilo, bez polaganja depozita.

Bollinger B1 (levo) i B2
Bollinger B1 (levo) i B2

Vesti

strana 1 od 86 idi na stranu