Opelova ofanziva: Do 2020. osam potpuno novih ili osveženih modela

U planu je nova Corsa (2019.), kao i nova Mokka X (2020.), a do kraja 2019. godine prestaće da se proizvode Opel Adam, Karl i Cascada.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

10:00

Opelova ofanziva: Do 2020. osam potpuno novih ili osveženih modela
Izvršni direktor Opela, Mihael Lokšeler

Opel nastavlja sa izvršavanjem plana proizvodne ofanzive PACE! kako bi zadovoljio potrebe kupaca i obezbedio usklađenost sa drastičnim smernicama koje se tiču emisije CO2 u Evropi, a koje će se primenjivati od 2020. godine.

Buduća gama treba da obezbedi održivu i uspešnu budućnost kako za kompaniju tako i za mrežu prodavaca Opelovih vozila, kažu u nemačkom proizvođaču.

Tako će od početka 2019. do kraja 2020. kompanija predstaviti osam potpuno novih ili restilizovanih modela, sa fokusom na profitabilne automobilske segmente.

PACE! planom predviđeno je da Opel svake godine lansira najmanje jedan u potpunosti novi model na tržište. Samo u 2019. nemački proizvođač predstaviće novu generaciju najprodavanijeg modela Corsa i naslednika Vivara u lakoj komercijalnoj i putničkoj verziji.

Dodatne varijante i verzije opreme modela Combo takođe će biti dostupne na tržištu, čime će se značajno obnoviti gama lakih komercijalnih vozila.

Naslednik popularnog modela Opel Mokka X uslediće u 2020. i igraće ključnu ulogu unutar strategije da se poveća kompanijski udeo prodaje SUV modela sa 25 na 40 procenata do 2021.godine.
Opel GT X Experimental elektrièni koncept iz avgusta 2018.
"Opel se okreće električnoj energiji" bilo je jedno od obećanja koje je kompanija dala u novembru 2017. kao deo svog PACE! plana.

Knjige narudžbina za potpuno električnu Corsu i Grandland X plug-in hibird (PHEV), koji će se proizvoditi u Ajzenahu, biće otvorene do leta 2019.

Do kraja 2020.godine Opel će imati ukupno četiri elektrifikovana modela u ponudi, a do 2024. postojaće elektrifikovana verzija svakog Opelovog modela u gami.

Kako bi svoje modele uskladila sa CO2 normama i fokusirala se na proizvodnju vozila iz najpopularnijih automobilskih segmenata, kompanija će ukinuti modele Opel Adam, Karl i Cascada - oni neće biti zamenjeni na završetku svojih životnih ciklusa, ali će ostati u prodaji do kraja 2019.
"U kontekstu drastičnih CO2 normi, naša je odgovornost da oblikujemo održivu budućnost za našu kompaniju i naše prodavce, sa visoko konkuretnom gamom putničkih i lakih komercijalnih vozila", kazao je izvršni direktor Opela, Mihael Lokšeler.

Nemački proizvođač, kao deo PSA grupacije, koristi mehaničke platforme ove francuske kompanije i inovativne pogonske tehnologije za sve nove modele.

Tako je Opel uspeo da postigne da cela aktuelna gama, koja je dostupna na tržištu, na vreme pređe na novu, WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) mernu proceduru emisija izduvnih gasova.

Pored toga, Opel je već u potpunosti spreman za novi Euro 6d-TEMP standard emisija i trenutno nudi putničke automobile koji ispunjavaju uslove koji će stupiti na snagu za sva novoregistrovana vozila u septembru 2019. godine, kažu u toj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: