Kia ne juri Hyundai po performansama, dovoljna joj je GT linija

Drugi najveći južnokorejski proizvđač Kia, koja je od 2015. pod vlasništvom Hyundaija, nema nameru da kao stariji brat osnuje posebno sportsko odelenje kao što je Hyundaijeva "N" porodica.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

15:00

Kia ne juri Hyundai po performansama, dovoljna joj je GT linija

Kia je modelom Stinger i GT linijom pokazala da može da konkuriše u sportskom segmentu, ali ne polanira da od toga pravi poseban podbrend.

Direktor razvoja kompanije Albert Birman je rekao da Kia ne juri Hyundai u segmentu automobila visokih performansi, da će GT biti vrhunac ponude, ali daleko od nivoa koji Hyundai postavlja sa N modelima.

"Ne planiramo da sa Kia ulazimo u segment automobila visokih performansi, to smo uradili sa Hyundai N, dok je za Kia bitno da GT bude pristupačniji paket", rekao je Birman.

Kia je nedavno predstavila najnovijeg člana GT porodice – Ceed GT sa 204 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: