Posle Apple CarPlay, Toyota uvodi i Android Auto u svoje modele

Iako je jedno vreme odbijala da multimedijalne sisteme u svojim automobilima opremi funkcijom povezivanja sa smartfon uređajima na Android platformi, Toyota je u međuvremenu popustila, pa će najverovatnije od oktobra Android Auto biti dostupan u novim modelima tog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2018.

12:30

Posle Apple CarPlay, Toyota uvodi i  Android Auto u svoje modele
Foto: Apple CarPlay u Toyoti (ilustarcija)

Tako će vlasnici novih Toyota ubuduće moći da svoje Android uređaje u potpunosti integrišu sa fabričkim multimedijalnim sistemima, što je do sada bilo omogućeno samo onima koji imaju Apple smartfon, zahvaljujući Apple CarPlay.

Toyota je Apple CarPlay sistem počela da ugrađuje u svoje automobile još u januaru, ali je tada izostala podrška za Android smartfone.

Naime, japanski proizvođač imao je određene rezerve u pogledu ugrožavanja privatnosti njihovih kupaca, pa je oklevao sa uvođenjem sistema Android Auto.

Do sada su vozač Toyote mogli da svoje Android telefone povežu sa fabričkim multimedijalnim sistemom samo putem SmartDeviceLink sistema koji je razvio Ford, ali je ova tehnologija imala ograničenja u pogledu toga šta može da se "preslika" sa smartfona na displej multimedijalnog sistema.

Otkako su Apple CarPlay i Android Auto sistemi predstavljeni pre nekoliko godina, postali su jedan od nezaobilaznih sadržaja mnogih novih modela automobila, a uveli su ih čak i proizvođači supersportskih automobila, kao što je Ferrari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: