Amerikanci dobijaju veći i snažniji dizel Wrangler od evropskog

Jeep Wrangler JL se trenutno prodaje u SAD u dve pogonske varijante, obe sa benzinskim argegatima, ali je potvrđeno da stiže i dizel verzija.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

16:15

Amerikanci dobijaju veći i snažniji dizel Wrangler od evropskog

Pored 3,6-litarskog Pentastar V6 atmosferca i 2,0-litarskog turbobenzinca, dolazi i 3,0-litarski V6 CRD dizel sa start/stop (ESS) sistemom.

To je najavljeno na osnovu novih kodova za naručivanje vozila u Jeep prodajsnim salonima u SAD, u pitanju je kod 26, za koji se tvrdi da se odnosi na dizel.

Wrangler JL sa dizelom će biti ponuđen u Sport, Sahara i Rubicon paketima opreme, sa osmostepenim automatskim menjačem.

Za razliku od evropskog 2,2-litarskog turbodizel četvorocilindarskog agregata, američka dizel verzija za Wrangler sa 3,0l će ponuditi znatno više od 200 KS i 450 Nm koliko ima varijanta na "Starom kontinentu".

Spekuliše se o 260 KS i 600 Nm kao u Jeep Grand Cherokeeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: