Honda CR-V hibrid stiže u Evropu početkom 2019.

Verzija sa hibridnim pogonom koristiće 2.0 benzinac i dva elektromotora.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

18:40

Honda CR-V hibrid stiže u Evropu početkom 2019.

Honda je ovog leta predstavila novi CR-V za evropsko tržište sa samo jednim motorom u ponudi – 1.5 litarskim VTEC turbo benzincem. Kupci će moći da biraju između opcije sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka.

Novi CR-V standardno se isporučuje sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok će u verziji 4x4 biti dostupan i CVT menjač. Sa šestostepenim manuelnim menjačem CR-V raspolaže sa 173 KS i 220 Nm obrtnog momenta, a sa CVT-om ima 193 KS i 243 Nm.

Iz Honde za 2019. najavljuju još jednu pogonsku opciju, hibridnu verziju koja menja nekadašnju dizel varijantu. To će ujedno biti prvi CR-V sa hibridnim pogonom u Evropi.

Automobil dobija snagu od 2.0 litarskog i-VTEC benzinca i dva elektromotora. Direktni prenosni sistem ima jedan stepen prenosa, kao kod električnih automobila, a za skladištenje električne energije koriste se litijum-jonske baterije.

Ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema iznosi 184 ks a maksimalni obrtni moment 315 Nm.
Automobil je opremljen inteligentnom Multi-Mode Drive (i-MMD) tehnologijom koja automatski bira optimalan način vožnje kako bi se postigla najveća moguća efikasnost.

U EV Drive (električnom) modu vozilo se kreće samo uz pogon elektromotora, a potrebna energija dobija se iz litijum-jonskih baterija, dok je benzinac isključen.

U Hybrid Drive režim vožnje aktivira se benzinski motor, ali samo kao generator električne struje, kako bi se baterije dopunjavale tokom vožnje.

Kod Engine Drive moda benzinac se priključuje na kvačilo i direktno šalje snagu na pogonske točkove, dok se višak energije pretvara u električnu energiju i deponuje u baterijama.
Za vožnju po gradu Honda CR-V Hybrid koristi ili Hybrid Drive ili EV Drive, dok se Engine Drive režim najčešće aktivira u vožnji autoputem i pri velikim brzinama

Grafički prikaz trenutnog režima vožnje može da se prati na displeju, gde se takođe vidi i stanje baterije, koliko je napunjena, da li se puni ili prazni u datom trenutku i sl.

Sistem i-MMD automatski bira najpoželjniji režim vožnje, bez intervencije vozača.

U japanskom proizvođaču kažu da je prelaz iz jednog u drugi mod praktično neprimetan za putnike. Ističu i da je vožnja gotovo nečujna zahvaljujući elektromotorima, ali i veoma tihom radu benzinca.

Honda CR-V Hybrid počeće da se proizvodi u oktobru 2018, a u prodajne salone u Evropi stiže u prvim mesecima 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: